Az 1969-ben bemutatott, majd 1971-ben átdolgozott Fiat 130-as tipikusan stílusos kísérlet volt arra, hogy az Executive osztályban eladásokat lopjon.

f3.jpg

A négyajtós limuzin (Berlina), egy elegáns kupé és egy praktikus kocsi formájában kínált modell elegáns alternatívát jelentett a hagyományos német piacvezetőkkel szemben.

f7.jpg

Az 1971-es átdolgozás – amelyet Type B néven ismertek – bevezette a nagyobb, erősebb 3,2 literes V6-os hajtásláncot a Berlinába, amely egy adag extra teljesítményt adott az amúgy is karakteres gépnek.

f2.jpg

Természetesen a túlnyomó többségük az idő és az korrózió viszontagságainak áldozatául esett, ezért is öröm hogy ez a figyelemre méltóan jó állapotban lévő és rendkívül eredeti példány megmaradt.

f4.jpg

Nagyon kevés ilyen autó maradt fenn restaurálatlan állapotban, ezért igazán bámulatos, hogy ez a különlegesen specifikált példány ennyire eredeti és változatlan.

f5.jpg

Lehetséges, hogy ennek a 130-asnak is igazán ritka öröksége van. A tulajdonos elmondta, hogy az első tulajdonos maga a római Fiat volt, és úgy gondolják, hogy Gianni Agnelli sofőrje használta, hogy a nagy ember személyesen közlekedjen vele.

f6.jpg

Bárhogy is legyen, mindössze 25 703 km van az órán, szép kék fényezéssel, csillogó fényezéssel és csodálatosan plüss belsővel – nem is beszélve a hangos V6-osról – ez minden, amit egy klasszikus olasz limuzintól elvárhatunk.

f1.jpg

Képek: Car and Classic

Ha még több ilyen gyönyörű autót szeretnél látni, irány a facebook oldalam!