Az E-osztály régóta a Mercedes meghatározó típuscsaládja, minősége, technikai megoldásai és tartóssága általában legendás. Bár aktuálisan valószínűleg keveseket érint, de már rendelhető a legújabb generáció, kilenc modell közül lehet választani. Az E200 Limuzin alapára: 25 millió forint, duplája a néhány évvel ezelőtti akciós modelleknek. Ennek ugyan nem csak a Mercedes árazása az oka, de nálunk biztosan nem lesz gyakori látvány az első hónapokban.

23c0022_036.jpg

A régebbi modelleknél még az AVANTGARDE volt a legmagasabb, most már ez inkább a belépő, alapfelszereltségben metálfényezéssel, KEYLESS-GO funkcióval és süllyesztett ajtókilincsekkel. Az én választásom az EXCLUSIVE lenne, króm elemekkel és álló csillaggal a motorháztetőn, gyönyörű fabetétekkel. A sportos AMG Line a BMW babérjaira tör, dinamikus megjelenése valóban csábító.

23c0253_026.jpg

A teljesítmény 197 lórőről indul, és a hibrid 400e esetében 280 le a maximális teljesítmény – a kétliteres benzinmotort egészíti ki az elektromos hajtás.

23c0190_011_0.jpg

Az extrák száma, végtelen, a világítós hűtőrácsot nem biztos, hogy kérném 500 euróért, de a Technology csomagot a légrugókkal biztosan.

Fotók: Mercedes-Benz